Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztbe elkeverjük a sót,a többi hozzávalót beletesszük és jól összegyúrjuk.
Letakarva hideg helyre tesszük 1 órára.
Addig elkészítjük a medvehagymát margarinnal.
A hagymát késsel apróra vágjuk,és a jó puha margarinnal összekeverjük.
A pihent tésztát kinyújtjuk,és megkenjük a fele medvehagymás vajjal.
A felső részt közepére hajtjuk ,ezt is megkenjük,az alsó részt ráhajtjuk,és ezt is megkenjük.
A két oldalát is behajtjuk a közepéig.Minden medvehagymát rákenünk.
Letakarjuk és fél órát pihentetjük.
Fél óra után kinyújtjuk és ugyan úgy hajtogatjuk.
Ismét letakarjuk és ismét fél órát pihentetjük.
Fél óra után ujjnyi vastagra kinyújtjuk,tetejét késsel becsíkozzuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, vagy éles késsel felkockázzuk.
Felvert tojással lekenjük, még kb 10 percet hagyjuk a tepsibe kelni.
A sütőt 200 fokra melegítjük és kisütjük.