Az élesztőt meglangyosított tejben cukorral felfuttatom. A lisztet és vajat elmorzsolom, hozzáadom az élesztőt, majd a többi hozzávalót a medvehagyma kivételével. Jól kidolgozom, közepes keménységű tésztának. Fél órát pihentetem. A medvehagyma leveleit megmosom, lecsöpögtetem, apróra vágom. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom a hagyma felét rászórom, feltekerem szorosan, kicsit ellapítom és felébe egymásba hajtom, letakarom és 20 perc pihi. Megint kinyújtom, a másik fele hagymát rászórom, feltekerem, ujjnyi vastagra kinyújtom, kockázom a tetejét, közepes szaggatóval szaggatom. Tojással megkenem a tetejét, én fehérjével. Pihentetem a tepsiben 10 percig aztán sütés előmelegített sütőben. Kb. 200 fokon 20 perc alatt készre sütöm.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!