Ez a pogácsa más változatban is készült már konyhánkban, legutóbb, és most is sajtosan készítettük el a másik adagot. Így érthetően, a mennyiségek egy részét megdupláztuk, úgy mint a lisztet, az élesztőt, a tojást, a margarint.
A tésztát egyszerre kevertük be a tojással, a tejföllel, az élesztő bele lett morzsolva, valamint a kisebb darabokra vágott margarin is, majd dagasztottuk, de a felét nagyon apróra vágott medvehagymával, borssal, újabb kevés mennyiségű sóval dagasztottam újra.
Lisztezett deszkán ki lett nyújtva, teteje meg lett rácsozva, majd azonnal lehetett szaggatni sütőpapírral kibélelt tepsibe. Teteje meg lett kenve felvert tojással, és előmelegített tepsiben sülhetett aranybarnára.
Mint már az előzőekből kiderült ugyanekkor sajtos pogi is készült így természetesen 1 kiló liszt került feldolgozásra, értelemszerűen 5 dkg. élesztővel, 40 dkg. margarinnal, és 6 kanál tejföllel.
Az újabb adag pogácsa kinyújtás után nem lett berácsozva, csak ki lett szaggatva, majd mielőtt a tepsibe került volna meg lett kenve tojással, és mindegyik tetejére akkora mennyiségű reszelt sajt került, ami elég volt ahhoz, hogy ráolvadjon a tetejére, de ne folyjon le róla.