Hozzávalók 12 személyre:
A tésztához:
1 kg finom liszt
5 dkg élesztő
4 db tojás sárgája
2 dl tej
1 kis doboz tejföl /20%-os/
1 ek. só
2 tk. őrölt bors
2 cs. medvehagyma vagy snidling
csipet cukor
30-35 dkg kacsa vagy libazsír
A tetejére:
a kenéshez:1 db tojás
Előkészítés:A medvehagymát apróra vágjuk. Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját,sót,borsot,felfuttatott élesztőt,medvehagymát és a tejfölt. Kemény tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen kb.20 percet pihentetjük majd átgyúrjuk. Egy órát hagyjuk kelni.
Elkészítés:A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk,pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és hagyjuk 10-15 percet pihenni. Felvert egész tojással lekenjük majd előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!