Az élesztőt meglangyosított tejben, 1 kk. porcukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadunk 100 g. porcukrot, kevés sót, reszelt citromhéjat, a tojássárgáját, az élesztős tejet, a tejfölt, és összegyúrjuk. Két cipót formázunk belőle, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen fél óráig kelesztjük. Közben a meggybefőttet leszűrjük, (ez a süti fagyasztott meggyel készült, ami nem lett felolvasztva, hanem csak szét lett morzsolva a tésztára) a diót durvára vágjuk. A maradék porcukrot (100 g.) összekeverjük a fahéjjal.
Kikenünk, kilisztezünk egy közepes méretű tepsit.
Az egyik tésztacipót kinyújtjuk, a tepsibe fektetjük, az alját villával megszurkáljuk. Megszórjuk zsemlemorzsával, a dió felével, és a meggyel, a fahéjas cukorral, majd a maradék dióval. A másik cipóból kisujjnyi rudakat sodrunk, és megrácsozzuk vele a sütit. 30 percig kelni hagyjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben (180 C°) 30 - 35 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd deszkára csúsztatva kockákra, vagy rombuszra vágjuk. Tálaláskor megszórható porcukorral is.