Tészta:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
2 evőkanál zsír
25 dkg cukor
2 egész tojás
csipet só
1 kávéskanál szódabikarbóna
tej annyi,hogy jól nyújtható rugalmas tésztát kapjunk
Töltelék:
3 üveg meggybefőtt
5 csomag eperpuding
izlés szerint cukor
Tetejére tortabevono csoki
Először a krémet készitjük el.
A meggyet levével együtt 5 csomag eperpudinggal felfőzzük izlés szerint cukorral ízesitjük.
Nem kell hűteni akár forrón is a nyerstésztára lehet tenni.
Lisztet cukorral sóval szódabikarbónával margarinnal és a zsírral jól elmorzsoljuk majd hozzáadjuk az egész tojásokat és tejet, annyit hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
A tej mennyisége változhat a liszt minőségétől függően.
Lisztezett gyúródeszkán a tésztát kettévesszük.
Tepsi méretűre elnyújtjuk és beletesszük a sütőpapirral bélelt tepsibe.
A meggyes tölteléket még melegen rásimitjuk, majd a másik nyers tésztalappal befedjük.
Tűvel megszurkáljuk a tetejét és közepes lángon készre sütjük.
Tortabevonó csokival leontjük.
Teljes kihülés után tetszés szerint szeletelve tálaljuk.
Tölthetjük még almával cseresznyével túróval is.
A pudingos krémet vegyesgyümölccsel is készithetjük. Őszibarack és meggy keveréke nagyon finom csak az őszibarackot már a legvégén tegyük bele mert teljesen szétfől.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!