Fél deci langyos tej
3-4 dkg élesztö
2 evökanál kristálycukor
35 dkg liszt
egy csipet só
25 dkg margarin
felfuttatott élesztö
1 db tojás
pici vaj
5 dkg darált dió
2-3 kanál kristálycukor
1 kg kimagozott meggy
fahéjas cukor
kristálycukor
5 dkg dúrvára vágott dió
porcukor a díszítéshez
Fél deci langyos tejben feloldok 3-4 dkg élesztöt és 2 evökanál kristálycukrot.
35 dkg lisztet elkeverek egy csipet sóval, majd elmorzsolom 25 dkg margarinnal.
Ezután hozzáadjuk a felfuttatott élesztöt, 1 tojást és jól összegyúrjuk.
Majd ha szépen összeállt a tészta két cipóra osztjuk. Egy tepsit kikenünk pici vajjal és az egyik cipót kinyújtjuk és belehelyezzük.
Ezt megszórjuk darált dióval, 2-3 kanál kristálycukorral és erre a kimagozott meggyet rakjuk / tegyünk belöle böven /.
Ezt jól megszórjuk fahéjas cukorral és még kristálycukorral is.
Jöhet rá még darált dió is.
Erre kerül a másik kinyújtott cipó.
A széleit lenyomkodjuk, a tetejét megkenjük tojással és megszurkáljuk a tésztát.
Erre durvára vágott diót hintünk.
Előmelegített sütöben 180 C fokon megsütjük.
Majd ha kihült porcukorral jól megszórjuk.
A legfinomabb friss meggyből.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!