Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Húsvéti ételek receptek » Meggyes pite

felvitel dátuma: 2019-04-14 19:44:41       mai nézettség: 1       nézettség: 1236
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

Hozzávalók a tésztához:

35 dkg liszt, 20 dkg puha vaj, 2 db tojás, csipet só, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor,

fél csomag sütőpor,

Hozzávalók a töltelékhez:

Kb. 1 és fél üveg magvalt meggybefőtt levével együtt, 2 csomag vanília pudingpor, 4 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, késhegynyi őrölt fahéj, 3 dl víz, 1 evőkanál búzadara (az alsó tésztalapra)

A tetejére: 1 evőkanál baracklekvár, 1 evőkanál víz

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, s hűtőbe rakjuk kb. fél órára. Ha letelt a félóra, kivesszük a hűtőből a tésztát, s az 1/3-át félre tesszük, a 2/3-át pedig kinyújtjuk kerek formára, s nagyobb egy tortaformába belerakjuk, amit előzőleg kis vajjal kikentünk és liszttel megszórtunk. Kicsit eligazgatjuk a tésztát, hogy a forma oldalára is kerüljön belőle. 

 

Elkészítjük a tölteléket:

Amíg a tészta a hűtőben van, addig egy lábasba öntjük a meggybefőttet, rászórjuk a cukor egyik felét, a vaníliás cukrot, a fahéjat, s meggyújtjuk alatta a gázt. Majd a cukor másik felét beleszórjuk egy nagyobb bögrébe, vagy tálba, rászórjuk a 2 csomag pudingport, s jól elkeverjük. Majd 3 dl vízzel összekeverjük, s a lábosban lévő meggyhez öntjük a meggy levével együtt, s addig keverjük, amíg jól besűrűsödik. Legalább 8-10 perc. Utána elzárjuk alatta a gázt.

A tészta összeállítása, megsütése:

Ha langyosra hűlt a töltelék, akkor 1 evőkanálnyi búzadarát (grízt) szórunk a tésztára,  ráöntjük a tölteléket, s szépen eligazgatjuk rajta. Ezután a maradék 1/3 tésztát kinyújtjuk,  derelyevágóval felszeleteljük, s szépen, rárakosgatjuk a töltelékre kb. 1 újnyi távolságra egymástól, majd keresztben is ugyanazt csináljuk.

Előmelegített sütőbe rakjuk kb. fél órára, 180 C-fokra. Kb. 30 perc után kivesszük a sütőből a sütit, s megkenjük az 1 evőkanál baracklekvár és 1 evőkanál víz keverékével, majd visszarakjuk a sütőbe, s kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk. Legalább pár órát várjunk a szeleteléssel, vagy akár egy éjszakát, s másnap felszeleteljük.

Szakács: Katrin


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Sajben Ilona 2019 április 15

Nagyon finom. Én is megsütöm.

10/10 Kiss Gáborné 2019 április 16

Ilyet én is szoktam sütni. Nagyon szeretjük.

10/10 Antal Jánosné 2019 április 16

Mi is nagyon szeretjük.

10/10 Bakonyszegi Jánosné 2019 április 19

Fincsi.

10/10 Dér Katalin 2019 április 24

Ez is finom.

10/10 Czinege Jánosné 2019 július 11

Nagyon guszta. Meg is éheztem egyből.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.