A tésztához:
40 dkg finom liszt
2 db tojás sárgája
25 dkg margarin
½ csomag sütőpor
15 dkg porcukor
2 ek. tejföl
csipet só
1 citrom reszelt héja
A töltelék:
1,5 kg meggy magozva
őrölt fahéj
cukor
1 cs vaníliás cukor
4 ek. búzadara
A kenéshez:
1 db egész tojás
Előkészítés: A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a sót,cukrot,sütőport,reszelt citromhéjat a tojások sárgáját és annyi tejfölt hogy könnyen nyújtható de nem túl puha tésztát kapjunk.
Elkészítés: A tésztát két egyenlő részre osztjuk majd mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk. /24x30-as tepsit használtam/.Az egyik lapot a tepsibe simítjuk,megszórjuk búzadarával majd ráterítjük a kinyomkodott lecsepegtetett meggyet. Ismét búzadarát szórunk rá ,betakarjuk a második lappal,kicsit megnyomkodjuk a széleit. Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk és sütőben közepes lángon /150-160 fok/ megsütjük. kb.35-40 perc. Készíthetjük magozott meggybefőttből is.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!