Hozzávalók:
1 dl tej, 30 g élesztő, 20 dkg porcukor,50 dkg liszt, 25 dkg Ráma,csipet só, 1 db tojás, 1 db tojássárgája,2 ek tejföl, 1 kg meggy, vagy 2 üveg befőtt,10 dkg dió,(darabolt )1 kávékanál őrölt fahéj, 2 ek kekszmorzsa
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejbe teáskanál cukorral felfuttatjuk. Lisztet elmorzsoljuk a rámával, hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és jól eldolgozzuk. Két cipót formálunk belőle, egyiket sütőpapírral bélelt tepsibe , nyújtjuk és meg szurkáljuk. Megszórjuk a morzsával, és a dióval. Rátesszük a meggyet és a maradék porcukorral amit fahéjjal kevertünk össze rászórjuk. A másik cipóból kisujjnyi rudat sodrunk és berácsozzuk a tetejét. 30 percig kelesztjük tojással lekenjük, előmelegítet sütőbe közepes lángon sütjük. 23 x 38 tepsibe
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!