Ildikó ma ezt én is megcsináltam. Nagyon finom lett!!!
· 35 dkg rízs
· 1/2 l víz
· 1/2 l Tej
· késhegynyi só
· 10 dkg vaj
· 12 dkg cukor
· 1 cs vaníliás cukor
· 3 tojás
· fél citrom leve
· 1 ek zsemlemorzsa
· 2 evk meggy darabos lekvár
1. A rizst váltott vízben megmossuk, majd felöntjük fél l hideg vízzel, megsózzuk, és lefedve, néha megkeverve, addig főzzük, míg a vizet mind magába szívta.
2. Ekkor hozzáöntjük a hideg tejet,a vaníliás cukrot felforraljuk, és nagyon kis lángon, lefedve, néha megkeverve, készre főzzük a rizst.
3. Állni hagyjuk, hogy kicsit hűljön. Azalatt az esetleg maradt folyadékot magába szívja.
4. A vajat és a tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belenyomjuk a citrom levét .
5. A tojásfehérjéket habbá verjük.
6. A vajas keveréket a rizshez forgatjuk,bele rakjuk a meggyes lekvárt majd óvatosan a tojásfehérjehabot is hozzákeverjük.
7. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, és közepes lángon addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd. Én a Tupperware kuglóf formában sütöm általában ,akkor csak kivajazom a formát és mehet bele a tészta .
Kívánság szerint cukrozva ,csoki öntettel vagy lekvárral tálaljuk .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!