Töltelék készítése:
A meggyet a levéből leszűrjük (ha befőtt) és kinyomkodjuk.
Majd egy tálba helyezve összekeverjük a túróval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, búzadarával.
A csokit kisebb kockákra daraboljuk, és elkeverjük az előbbiekkel.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és hozzákeverjük a meggyhez.
Tészta készítése:
A lisztet egy tálba öntjük, és összekeverjük a sóval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a tojássárgáját. Annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy a tészta szépen összeálljon
Összeállítás:
A tésztát két részre osztjuk, és az egyik felét lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. sütöpapiral bélelt tepsibe tesszük.
A tésztát villával kicsit megszurkáljuk, majd ráöntjük a meggyes tölteléket.
A tészta másik felét szintén kinyújtjuk, majd a meggyes töltelék tetejére terítjük.
Villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőbe tesszük a tésztát. Kb 40 perc alatt megsütjük.
A tetejére csokoládé sütés alul felül tesi méret 38 cm x 24 cm.