Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Meggyes v szilvás-mákos,és darás keltrétes

felvitel dátuma: 2012-09-23 16:32:47       mai nézettség: 1       nézettség: 3579
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:
  • Tésztához:

80dkg liszt,

4dkg élesztő,

kb5dl tej,

2ek cukor,

1/2 teáskanál

,2ek tejföl,

3ek olvasztott zsír vagy étolaj,

1 tojás

                                                                                            Töltelékhez:

25dkg darált,ízlés szerint édesített mák,

1 citrom reszelt héja,

1kávéskanál fahéj,

2cs vaniliáscukor,

magozott meggy,vagy darabolt szilva kb 60 dkg   

                                                                                                         Tészta locsolásához:étolaj,vagy olvasztott zsír,tejföl

  • Darás töltelékhez:
  • 3dl búzadara
  • 1 kis pohár tejföl
  • 5-6ek cukor
  • 2 tojás
Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
  •  
  • Szokásos módon kelttésztát készítünk.Kicsit lágyabb lesz,mint általában.
  •                                                                    
  • 2 vagy3 részre osztjuk,attól függ mekkora asztalon fogjuk nyújtani.                                                                                         Cipókat formálunk,lekenjük étolajjal és 30-40percig kelesztjük.  
  •                                                                                  
  • Lisztezett abroszon,lisztezett kézzel kinyújtjuk,úgy hogy a kézfejünkkel nyulunk alá és húzzuk az asztal széle felé.A széleket nem szedjük le,mint a sima rétesnél!
  •                    
  • A tésztánkat meglocsoljuk étolajjal és tejföllel,meghintjük a mákkal,rászórjuk a gyümölcsöt.  
  •                                                    
  •  Egymással szembe az asztal feléig tekerjük fel az abrosz segítségével mindkét oldalt.                                        
  • Tepsi méretére vágjuk és magasabb falu,zsírozott tepsibe helyezzük szorosan egymás mellé.  
  •                  
  • 30percig kelesztjük,olajjal lekenjük és 20-25 perc alatt pirosra sütjük, ha kihül szeleteljük.
  • Darás töltelékhez a darát összekeverjük a tejföllel.A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral,és hozzáadjuk a darához.A fehérjéket kemény habbá verjük,majd a darához forgatjuk.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Erika Rózsa 2012 december 07

nagyon régóta kerestem ilyen receptet:) Köszönöm.

0/10 jákli judit 2012 december 08

Nagyon szívesen.

0/10 Kürtiné Marika. 2019 május 15

Szeretem az oldalt!!Sok hasznos információt meg találok Régi hagyományos ételektől a mai divatos ételekig ,ha keresek valamit itt kezdem .További jó munkát kívánok .

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.