Nagyon tetszik, mutatós és biztos nagyon finom is! Mekkora a tepsi mérete?
Tészta az aljához.
20dkg liszt
1 tojás
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál zsír (hideg)
1 csapós kávéskanál só
1 vaníliás cukor
½ Sütőpor
1 evőkanál tejföl
A tészta megkenésére 2 kanálnyi lekvár.
A piskótához:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
6evőkanál liszt
2 kanál kakaó
½ Csomag sütőpor
Töltelék.
½ kg meggy
4 közepes alma
Tetszés szerint cukor
3-4 kanál zsemlemorzsa
tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk. Ha kicsit ragad , picit lisztezni kell.
Félre tesszük pihenni.
Közben kimagozzuk a meggyet és felszeleteljük az almát. Nem reszeljük!
Tepsibe rakjuk a tésztát, megkenjük nagyon vékonyan lekvárral. Nekem málna lekvárom volt.
A kimagozott meggyre és a szeletelt almára szórunk először kettőkanálnyi zsemlemorzsát majd kristálycukrot és összekeverjük. Cukrot ízlés szerint.
A tepsibe terített tésztát megkenjük lekvárral. Nagyon vékonyan!
Csíkokban felváltva meggyet és almát rakunk.
Én még szórtam a tetejére is kanálnyi zsemlemorzsát.
Előmelegített sütőbe tesszük,190fokon 20-25 percig sütjük
Közben felverjük a piskótát és kettévesszük. Egyik felébe 2 kanál kakaót keverünk.
A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből és a meggyes csíkra sárga piskótát rakunk, az almásra kakaósat.
Gyorsan visszatesszük, és addig sütjük, amíg szép pirosra sül a piskóta.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!