Nagyon szeretem a mákosat,csak olyat hogy nekeljen darálni a mákot,nemlehet egész mágból ezt a mafint sutni?Megpóbálom,szerintem nem baj,nagyon finom lehet.
Főleg lisztérzékenyeknek, vagy fogyni kívánóknak, vagy paleosok figyelmébe ajánlom ezt a receptet. Nagyon finom a mák és a meggy párosítása.
A ledarált mákot és őrölt kókuszreszeléket, nyírfacukrot és szódabikarbónát jól összekeverem. Belekeverem a meggyet, hozzáadom a tojásokat, őrölt fahéjat és a 2 dl vizet, majd jól elkeverem, ha szükséges még öntök hozzá nagyon kicsi vizet. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A szilikonos muffinformát nem kell kikenni a másik fajtát kevés kókuszzsírral kikenve beleöntöm a formába a masszát, ha marad, akkor ki lehet sütni sütőpapírral bélelt tepsiben is a maradék tésztát. Én ezt tettem. Szóval, a kisméretű szilikonformából 12 db és plusz egy kevés lett. Az előmelegített sütőben sütöm 180 fokon kb. 30 percig, azért tűpróbát végezzünk.
Kihült, kiveszem a formából és ehetem.
Az eredeti recept azt írta, hogy 1 almát és egy banánt apró kockára vágva tegyünk bele én helyette most meggyet használtam és nem bántam meg.
Nagyon szeretem a mákosat,csak olyat hogy nekeljen darálni a mákot,nemlehet egész mágból ezt a mafint sutni?Megpóbálom,szerintem nem baj,nagyon finom lehet.
Szerintem el lehet készíteni úgy is, én nem mertem elsőre:) én sem nagyon szeretem a babrálást a mákkal.
Jól néz ki!
Lehet kapni darált mákot is, én mindig tartok itthon, mert ha hirtelen kell, akkor jó, de a frissen darált mák finomabb! :)
Van darált mákom is már itthon, a mézes-mákosat abból készítettem, de jobb szeretem magam darálni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!