Közben kimérjük a többi hozzávalót egy tálba a vaj kivételével.A megkelt kovászt hozzáadjuk és jól kidagasztjuk,ha kell még teszünk hozzá egy kis langyos tejet,végül azolvasztott vajat dolgozzuk bele.Duplájára kelesztjük kb 1óra alatt.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket.A meggyet feltesszük főni,a pudingot kikeverjük a cukorral,és annyi vízzel,hogy a meggy levével együtt 3dl körül legyen.Ráöntjük a meggyre és sűrűre főzzük,kihűtjük.
A megkelt tésztát kiöntjük a tálból és óvatosan megdolgozzuk.5-10percig pihentetjük.
Vágunk belőle egy akkora darabot,hogy 20x30-as 5mm vastag darabot tudjunk nyújtani,sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.Ezután a tészta szélére egy keretet sodrunk,aminek az átmérője bő 1cm legyen.Beletesszük a tölteléket,majd egy akkora lapot nyújtunk,ami a kereten belül befedi.Lekenjük tojással,díszíthetjük a tésztából készült fonatokkal,vagy amit csak a fantáziánk megenged.
Pihentetjük15 percig,és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.Az utolsó 10 percben mérsékeltem a hőfokot.
Még mindíg volt a tésztámból,így született meg a csokicseppes kalácska(lásd a képek között)
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.