Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » 100 éves étel receptek » meggyes-túrós rétes

felvitel dátuma: 2021-02-23 21:56:59       mai nézettség: 1       nézettség: 128
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

Hozzávalók 4 rúdhoz :
A vajas tésztához:
1/2 kg liszt,1/2 kg vaj (margarin), 21/2 dl hideg víz, 1 dkg só, ecet vagy citrom
Töltelék: 30 dkg túró, 1 kanál tejföl, 1 db  tojás, 2 kanál cukor, 1 kanál dara, citromhéj vagy vaníliás cukor
Továbbá: kb 25 dkg magozott meggy alaposan lecsepegtetve
 A lekenéshez: 1  db tojás

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A kimért liszt mennyiségből 5 dkg-ra valót elveszünk és a vajhoz adjuk, de előbb a vajból is elveszünk 5 dkg-ot és félre-tesszük. A vajat a liszttel gyorsan összegyúrjuk, lapos négyszö-get formálunk belőle, hidegre tesszük
A lisztet a félretett 5 dkg vajjal elmorzsoljuk, közepébe öntjük a víz egy részét, a sót és egy kis kanál ecetet vagy fél citrom levét . Most a többi szükséges mennyiségű hideg vízzel közepes keménységű rétestésztát gyúrunk,  Ezután a tészta tetejét bevagdaljuk és 20—30 percig pihentetjük.
Most következik a lisztes vaj és a rétestészta összedolgozá-sa, illetve a vaj beburkolása. A rétes tésztát lisztezett deszkán nyújtófával négyszög alakúra kinyújtjuk, kb.1/2 cm vastagságúra. A vajat közepére helyezzük, és a tésztát minden oldalról ráhajtogatjuk.
A beburkolt tésztát a nyújtófával megnyomkodjuk és téglalap alakúra kinyújtjuk. A tésztát háromszorosan egymásra hajtjuk. Mindjárt utána kinyújtjuk, de úgy, hogy a hajtogatás iránya szembe legyen velünk.
Hideg helyen 20 percig pihentetjük, majd a hajtogatást még kétszer megismételjük.

A tésztát kétfelé osztjuk és vékonyra kinyújtjuk, majd középen ketté vágjuk a tésztát (2 rúd rétes lesz).

A töltelék alapját a tésztán darával (kekszmorzsával) hintjük meg.
A túrót áttörjük, tojással, tejföllel, darával, a tojássárgával és az ízesítőkkel elkeverjük, hozzáadjuk a tojás felvert habját és végül a citromot. A túrótöltelék közepére meggy szemeket sorakoztatunk,a rudak egyik felére ráhajtjuk a tésztát, felvert tojással megkenjük, majd a másik felét is ráhajtjuk, és ismét lekenjük  tojással.
A rudakat tepsibe fektetjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
Az elkészült réteseket, ha langyosra hűltek  porcukorral meghintjük és felszeleteljük.
Szakács: scarlett69


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.