Nagyon s.jól néz ki ez a leve
40 dkg meggy (vagy 7 dl-es meggybefőtt)
1 csipet őrölt fahéj
1 ek cukor
5 dl víz
3 dl tej
1 evőkanál finomliszt
1 dl habtejszín (nem fontos)
A meggyet kimagozzuk, vagy 1 üveg magozott meggybefőttet kibontunk, és lábosba öntjük. Hozzáadunk 1 csipet fahéjat, 1 evőkanál kristálycukrot, kb. fél liter vizet, majd felforraljuk.
Közben kb. 1 lapos evőkanál lisztet kikeverünk 3 dl tejjel, hőkiegyenlítéssel hozzáöntjük a leveshez.
Visszatesszük a tűzhelyre, és kb. 5-8 perc forralás után elzárjuk alatta a tüzet. Nagy melegben lehet előző este elkészíteni, lehűteni, és másnapra hidegen tálaljuk.
A tányérokba díszítésként kínálhatunk hozzá habtejszínt. Nagyon mutatós, és nagyon finom. Főleg ahol kisgyerekek vannak, mert akkor biztos szívesebben megeszik.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!