Ebben a melegben nagyon jól esne!!:)))
Hozzávalók:
30 dkg meggy
3-5 evőkanál cukor
csipetnyi só
néhány szem szegfűszeg
néhány darab fahéj
/ezek lehetnek őröltek is/
1 ½- 2 liter víz
2 dl tej, vagy kis dobozos főzőtejszín
1-2 evőkanál liszt/ én vaníliás pudingport használok/
Elkészítés:
A kimagozott meggyet felteszem vízzel főni! Adok hozzá egy csipet sót, cukrot, fahéjat, szegfűszeget/ha nem őrölt, ezt később kihalászom belőle/, rövid ideig főzöm, addig elkészítem a habarást. Egy-2 evőkanál lisztet kevés tejjel csomómentesre keverek, majd hozzáadok még tejet, esetleg főzőtejszínt, ezt a megfőtt gyümölcshöz adom/behabarom/. Egyet forralok rajta, majd hidegen, akár hűtőben lehűtve tálalom. Aki szereti, a tálalásnál lehet tejszínhabot a tetejére tenni Saját ízlés szerint édesíthető még, ha szükséges.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!