Hozzávalók:
5kg kimagozott meggy, 2-2,5kg cukor, tartósító Nátrium-Benzoát,2 teáskanál és citromsav 1 teáskanál
Elkészítés:
A kimagozott meggyet összekeverjük a cukorral, és a tartósítóval. 24 órán át állni hagyjuk, és ha időnk van töbször meg kevergetjü,hogy a cukor jól elolvadjon. .Másnap leszűrjük, és a meggylevet üvegekbe öntjük. A meggyhúst üvegekbe rakjuk, kevés levet öntünk rá, majd lezárjuk, és a helyére tesszük. Télen süteményekhez használjuk fel.
Tipp: minden kiló meggyre 50dkg cukrot számítunk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!