Hozzávalók:
1 kg meggy
25 dkg cukor
1 ánizs
1 tk mézeskalács fűszerkeverék
egy citrom leve
2 ek. liszt és 1 zacskó vaníliás pudingpor
2,5 dl tejföl
1 csipet só
Elkészítés:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a cukrot,fűszereket, citromlevet, csipet sót, kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a lisztet elvegyítjük a pudingporral és a tejfölhöz adjuk, simára keverjük. A meggyet levesszük a tűzről, hozzáadjuk a habarást, majd a tűzre visszatéve, állandóan kevergetve besűrítjük (kb. 3 perc).
Tanácsok:
Így elég sűrű a szósz, aki hígabban szereti, akkor ne adjunk pudingport (vagy fele mennyiségű lisztet) adjon csak hozzá.
Hűtve a legfinomabb
a fűszerek Toldi fűszer termékek
www.toldifuszer.hu
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!