Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Nyári receptek » Mentalekvár

felvitel dátuma: 2018-09-04 09:59:14       mai nézettség: 8       nézettség: 1141
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:
25 dkg mentalevél (örült mennyiséget kell lecsipkedni, hogy ennyi legyen)
2 db citrom
0,5 kg cukor
0,5 l víz
2 cs. Haas 3:1 lekvárzselésítő
Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
Eredeti recept:
Menta ekvár
 
Hozzávalók:
250 g menta levél
2 db citrom
1 kg cukor
0.5 l víz
 
Menta lekvár
A menta lekvár amellett, hogy nagyon ízletes, számos jótékony hatása van:
erősíti az immunrendszert, segít a megfázásos panaszok és gyomor problémák gyógyításában.
Egy nagyon kellemes íz világú készítményről beszélünk, melyet használhatunk palacsinta töltelékeként, fagylaltok vagy különböző sütemények készítéséhez.
Érdemes tehát kipróbálni és élvezni az ízét!
 
Elkészítés:
A mentát megmossuk, leitatjuk a fölösleges vizet róla és apróra vágjuk.
A citromot héjával együtt szintén apróra daraboljuk.
Az így kapott mentát és citromot egy edénybe főni tesszük, és 10 percig forraljuk.
A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd átpasszírozzuk a keveréket.
Az így kapott sűrű öntethez hozzáadjuk a cukrot és két órán keresztül lassú tűzön főzzük.
Ha elkészült, tiszta üvegekbe öntjük és lezárjuk azokat.
 
Átalakított receptem:
 
Hozzávalók:
25 dkg mentalevél (örült mennyiséget kell lecsipkedni, hogy ennyi legyen)
2 db citrom
0,5 kg cukor
0,5 l víz
2 cs. Haas 3:1 lekvárzselésítő
 
A mentaleveleket kb. 2 óra hosszat csipegettem, mire 25 dkg lett belőle.
A citromot megpucoltam, a héját és a fehér részét kihagytam, mert tuti keserű lett volna tőle a lekvár.
A leveleket megmostam, saláta centrifugában megszárítottam.
Mivel az elektronyos aprítóm meghalt, így a Tupperware KombiSéffel aprítottam a leveleket és a citromokat.
Ezután az aprított leveleket és a citromot átengedtem a lassú présen, közben egy kis vízzel segítettem, hogy ne tapadjon a falára és a szűrőre.
 
Mikor kész voltam, lábosba öntöttem, hozzáadtam a maradék vizet. 10 percig lobogva forraltam.
Közben a cukorral elkevertem a lekvárzselésítőt. Hozzáadtam a mentás léhez és újra forrástól 5 percig zubogva főztem.
Kis üvegekbe töltöttem, lezártam és fejre állítottam őket bő 5 percre.
 
Ezután lefényképeztem és kitettem nektek, hogy találgassatok, vajon mit kotyvasztottam a boszorkány konyhámban.
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Balogh Béla 2021 augusztus 27

Milyen az a lassú prés?

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.