Piskótához:
6 tojás
12 evőkanál cukor
12 evőkanál szitált liszt
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
Krémhez:
2 csomag vaníliás puding
5 dl tej
5 dl növényi tejszín
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál zselatin
1 dl Mentaszörp
1-1 tábla fehér- és étcsokoládé
Piskóta:
a tojásokat szétválasztjuk, fehérjéből kemény habot verünk pici sóval. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a fehérje habjába forgatjuk. Összekeverjük a lisztet a kakaóval, majd óvatosan a tojásmasszába forgatjuk. A kapcsos tortaformát sütőpapírral kibéleljük, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.
Krém:
A pudingot néhány kanál tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és a Menta szörpöt, cukrot, vaníliás cukrot, zselatint és krémmé főzzük. A krémet még forrón elfelezzük, egyik felébe a fehér-. másik felébe az étcsokoládét belekeverjük. A tejszínt felverjük és elfelezve a kihűlt csokoládés krémekhez adjuk.
A kihűlt tortalapot ketté vágjuk, majd a sötét krémet sprál alakban nyomózsákban a lapra visszük kb 2 cm-es hézagot hagyma. A hézagokat a világos csokoládékrémmel töltjük fel.
Mindkét krémből 4-5 evőkanálnyit hagyjunk meg a díszítéshez. A torta oldalát, tetejét is kenjük be a maradék krémmel.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!