Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Méteres kalács

felvitel dátuma: 2018-05-09 08:53:18       mai nézettség: 1       nézettség: 1771
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:
Hozzávalók a piskótához:
- 6 db tojás, 40 dkg porcukor 
- 40 dkg rétesliszt 
- 15 ek víz (meleg)
- 10 ek étolaj 
- 1 csomag sütőpor 
- 2 ek cukrozatlan kakaópor 
- 1 ek víz (meleg) 
- 2 dkg vaj (formához) 
- 1 csapott ek. finomliszt (formához)
Krém:
- 1 tasak puncs pudingpor 
- 2 dl tej, 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor 
- 0.5 dl rumaroma
Máz:
- 5 ek cukrozatlan kakaópor 
- 5 ek cukor 
- 5 evőkanál víz 
- 10 dkg vaj (fagyos)
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
A piskót elkészítése:

Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel.

Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk.

Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.

Én mindkét őzgerinc formát kibéleltem sütőpapírral, úgy hogy kicsit kilógjon,s beleöntöttem, majd megsütöttem. Forró sütőbe rakjuk, de sülés közben mérsékeljük a hőt, kb. 180 C-fokra, kb. jó 30-40 perc alatt elkészül, de azért tűpróba szükséges. Ha megsült, rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.

Krém:

A puncs ízű pudingport felfőzünk tejjel, majd kihűtjük. Közben a puha vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük.

Tipp: 
Robotgéppel könnyen tudjuk habosra keverni.

Összeállítás:

Én mind a két megsült sütit hosszában 3 felé vágtam, s a sárga tészta közepére raktam 1 barnát, s a barna tészta közepébe pedig 1 sárga tésztát, s úgy kentem meg a töltelékkel ezeket a süti rudakat. Ebből a mennyiségből két rúd lesz.

Máz:

A kakaóport, a cukorral és a vízzel felfőzzük, majd a tűzről levéve kikeverjük 10 dkg fagyos
vajjal, és bevonjuk vele az őzgerinceket. 
Ezután hűtőbe tesszük, és a tálalásig ott is hagyjuk. 
Csokival is bevonhatjuk.
Szeletelés úgy történik, hogy ferdén vágjuk fel, mert csak így lesz csíkos. 
Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni.
Szakács: Katrin


Film link: http://www.live-natural.hu/blog/175_Meteres-kal%C3%A1cs.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Kovács Patrícia 2018 május 10

Nagyon guszta.

10/10 Mónus Izabella 2018 május 10

Jól néz ki. Egyik kedvencem.

10/10 Czinege Jánosné 2018 május 10

Finom

10/10 Soós Mártonné 2018 május 10

Tetszik. Megkóstolnám.

10/10 Ambrus Mária 2018 május 14

Szívesen megkóstolnám.

10/10 Kovács Patrícia 2018 május 14

Nagyon finom..

10/10 Soós Mártonné 2018 május 15

Jól néz ki. Kipróbálom én is.

10/10 Bakonyszegi Antalné 2018 május 15

Nagyon jól néz ki...

10/10 Sipos Erzsébet 2018 május 20

Elfogadnám..

10/10 Antal Klári 2018 május 20

Nagyon guszta. Én is kipróbálom

10/10 Barna Ferencné 2018 május 20

Jól néz ki. Én is megsütöm.

10/10 Bálint Éva 2018 június 19

Nagyon jó. Már 1x ettem ilyen finomságot.

10/10 Szakál Judit 2018 június 26

De jól néz ki..

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.