15DKG darált mogyoró
6 tojás
3 evőkanál xilit
3-4 kanál étcsokoládé reszelék(vagy akinek módjában áll ajánlom a pörkölt kakaó babot.)
félcsomag foszfát mentes sütőpor
Krém.
10 dkg málna
2dl zabtejszín
2 evőkanál xilit
2 evőkanál keményítő
fehérkrém
2 dl zabtej
2 evőkanál rizsliszt
kevés vanília
2 evőkanál xilit
kevés kókusz zsír
A tojásfehérjéket szét választjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. Köben kanalankánt hozzáadjuk a xilitet, majd következik a tojássárgája, majd legvégül hozzáadjuk a sütőporral elkevert darált mogyorót.. A tésztát ketté osztjuk. Az egyik fele megmarad a világos tésztának, a másik feléhez hozzá keverjük az étcsokoládét vagy a kakaóbabot . Kókusz zsírral kikent őzgerinc formába öntjük , külön a fehér külön a barna tésztát. és előmelegített sütőbe sütjük. Mikor megsült hagyjuk kihűlni és utána szeleteljük. Közbem elkészítjük a krémet.
A málankrémnél és fagyasztottat használtam ezért egy kicsit felmelegítettem majd leturmixoltam. Hozzákevertem a tejszínt, a 2evőkanál xilitet, és a 2 evőkanál keményítőt.
A fehérkrémnél 2 dl zabtejet elkeverem a rizsliszttel és felfőzőm sűrű krémmé. Majd hozzáadom a xilitet és vaníliát. Végén kevés kókusz zsírt adok hozzá.
A krémet a következőképpen töltjük a tésztára. A világos szeletekre kerül a málnakrém a barna tésztára kerül a fehér krém. Mikor a szeleteket összeragasztottuk csokimázzal bevonjuk és másnap szeleteljük. Tálalásnál a szeleteket srégen vágjuk hogy a szeleteken látszodjon a tészta és a krém mindkét színe.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!