felvitel dátuma: 2020-01-29 14:15:33
mai nézettség: 1
nézettség: 963
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
1 kg csirkemell filé
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
petrezselyem zöld kis csokor
25 dkg mexikói zöldség keverék
só
bors
oregánó
chili őrölt
mexikói csirke fűszer
olaj
1 bögre rizs
Előkészületi idő: 10 perc
Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
-
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
-
A csirkemellet sóval, borssal meghintjük, oregánóval és csilivel fűszerezzük,hozzáadjuk a mexikói fűszert az apróra vágott petrezselymet és fedő alatt puhára pároljuk. Közben fél roppanósra megfőzzük a mexikói köretet .Ha a hús megpuhult hozzáöntjük a zöldségkeveréket is és összeforraljuk.
-
A rizst kevés zsiradékon fehéredésig kevergetjük, majd felöntjük másfélszeres vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, vagy leveskockával és fedő alatt addig főzzük, míg a víz elpárolog és a rizs megpuhul. Én óvatosan hozzákevertem az elkészült ételhez és így tálaltam.
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!