1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
étolaj
1 kg csirkemell filé
2.5dl paradicsomlé
só
bors
oregano
csili
mexikói fűszerkeverék
1doboz kukorica konzerv
10 dkg zöldborsó
10 dkg sárgarépa
1bögre rizs
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
A csirkemellet felöntjük a paradicsomszósszal, sóval, borssal meghintjük, oregánóval,fűszerkeverékkel és csilivel és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús félig megpuhult hozzáöntjük a kukoricát,répát és a borsót és készre főzzük.
A rizst kevés zsiradékon fehéredésig kevergetjük, majd felöntjük másfélszeres vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, vagy leveskockával és fedő alatt addig főzzük, míg a víz elpárolog és a rizs megpuhul. A csirkemellel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!