3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
40 dkg sampion gomba
5 dkg dió
1 cs. zöldség zöld
2 dl főzőtejszín
só, bors, chili pehely ízlés szerint
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A vajat felolvasztjuk, rátesszük az apróra darált hagymát, megdinszteljük, majd az összevágott gombával tovább pirítjuk.
Hozzáadjuk a dúrvára vágott diót, megszórjuk a fűszerekkel, és felöntjük kb. 1/2 liter vízzel, lassú hőfokon főzzük, majd a főzőtejszínt hozzáadjuk.
És a végén hozzáadjuk az összevágott petrezselymet.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!