Ki fogom próbálni!
A tésztához:
25 dkg finom liszt
25 dkg kukorica liszt
2,5 dkg élesztő
4 ek.olíva olaj
1 tk.só
1 tk.cukor
kb.4 dl langyos víz vagy tej
A feltéthez:
30 dkg sovány marhahús darálva
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 dob.konzerv kukorica
1 dob. konzerv vörös bab
30 dkg trappista vagy mozzarella sajt
2 db chili paprika vagy szárított chili
só
őrölt fekete bors
oregánó
2 ek.olíva olaj
3 dl sűrű paradicsomszósz vagy ketchup
Előkészítés:Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.Meleg helyen egy órát kelesztjük.A hagymát ,fokhagymát,chilit apróra vágjuk.
Amíg a tészta kel elkészítjük a feltétet.Az olajon megdinszteljük a hagymát,fokhagymát.Rátesszük a chilit,marhahúst.Sózzuk,borsozzuk,oregánót adunk hozzá.Pirítsuk 8-10 percet majd.öntsük rá a paradicsomszószt és főzzük addig amíg besűrűsödik.
A tésztát nyomkodjuk egy kiolajozott tepsibe,kenjük meg a paradicsomos-marhahúsos mártással.Szórjuk rá a kukoricát és a babot majd a reszelt sajtot.Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!