A csirkemellet középen bevágom, majd kikloffolom. Megsózom a hússzeleteket, és egymásra helyezem őket.
Elkészítem a tölteléket. A kenyérnek levágom a héját, apróra tépkedem, és kevés tejjel meglocsolom. A hagymát nagyon apróra vágom, és kevés olajon megdinsztelem. Beleteszem mellé a serpenyőbe a mexikói zöldségkeveréket, (kinek - kinek ízlése szerinti mennyiséget) a beáztatott, majd kinyomkodott kenyérbelet, a májkrémet, sózom, borsozom, hozzáadom a zöld fűszereket, és jól elkeverem. Sütni nem kell, mert a húsokba hajtva, a sütőbe kerül. A tölteléket megkóstolom, és ha meg vagyok elégedve az ízével, a csirkemellek egyik felére halmozok belőle annyit, hogy a másik oldalát biztonságosan rá tudjam hajtani, és hústűvel, vagy fogpiszkálóval meg lehessen tűzni.
Tepsibe, vagy sütőtálba sorakoztatom a töltött húsokat, kevés olajat csorgatok alájuk, kevés borsot őrlök rájuk, és mehet alufólia alatt az előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc alatt készre sütjöm, legvégén a fóliát levéve, kicsit megpirítom a tetejét.
Ha megvárom, míg kicsit hűl, sokkal szebben szeletelhető!
Tálalható rizzsel, krumplipürével, petrezselymes krumplival, zöld salátákkal.
Ha esetleg marad töltelék, melegszendvicsként felhasználható.