0,5 kg mexikói zöldség keverék
5 dkg vaj
1 kk. vegeta, bors
2 Ek. liszt
1 kis pohár tejföl (175 grammos)
----------
0,5 kg darált pulykacomb
7 Ek. zsemlemorzsa=8 dkg
2 dl tej
1 tojás
1 kk. majoranna
2 kk. őrölt piros paprika
1 gerezd fokhagyma
1 dl paszirozott paradicsom
1 kk. vegeta, bors
20 dkg szeletelt ff. tarja
A zöldségkeveréket a vajjal, és a vegetával kicsit meg pároljuk, mikor kissé meghűlt hozzáadunk 1 egész tojást + 2 evőkanál lisztet, a pohár tejfölt /Ez az én hamis besamelem/, és összekeverjük. Ez lesz a töltelék.
A fasírt összeállításánál először a zsemlemorzsát, tojást, tejet keverjük össze, és utána tegyük bele a többi hozzávalót-----jól összedolgozzuk !
1 kenyérforma aljára tegyük a fele fasírt masszát+töltelék+tetejére szépen a tarja szeleteket, és erre a másik fele masszát.
Alufóliával letakarva sütjük kizsírozott (olajozott) formában kb. 40' 160 °C-on.
Megjegyzés: természetesen más sütő formát is választhatunk, csak bele férjen a kb. 1,5 kg-os anyag. Sertés darált húsból is lehet készíteni.
Izlés szerint más fűszereket is lehet beletenni, hiszen a pulykahús elbírja.
Én azért nem tettem bele, mert azt szerettem volna, ha a zöldségek íze dominálna. :)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!