Széles metélt (tagliatelle) tésztát tettem fel sós, forró vízben főni.
A lila hagymát megtisztítottam, hosszában felcsíkoztam. A sárgarépát csíkokra (zsülienre) vágtam, a paprikát is felcsíkoztam, a paradicsomot apró kockákra, a gombát rusztikus szeletekre vágtam. Látványban, inkább a gombát akartam kihangsúlyozni, és úgy érzem sikerült is.
A hagymát, és a sárgarépát egyszerre pirítottam kevés olíva olajon, majd megsóztam, és hozzányomtam 1 fokhagymát. A paradicsomot is hozzátettem, majd a gombát, a zöldbabot is. Borsot őröltem rá, hozzáadtam a csilipelyhet, (lehet, hogy kicsit többet mint mások) és 2 percre lefedtem a serpenyőt. Hozzáadtam a zöldborsót, a felcsíkozott paprikát, és 5 perc alatt fedő alatt készre pároltam.
A tésztát leszűrtem, és a zöldséges raguval tetején tálaltam. 1 szál újhagymát felkarikáztam, és azzal szórtam meg fogyasztás előtt.