A marha szegyoldalast feltesszük főzni sós, gyöngyöző vízben 2 órára. Annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Ha szükséges, szedjük le a habját. Később gazdagítjuk a lét sárgarépával, petrezselyem gyökérrel, és kevés zellerrel.
Ezalatt apróra vágjuk a hagymát, és a fokhagymát. Mikor a hús megfőtt kiemeljük a léből a zöldségekkel együtt, és később vadast készítünk belőle.
Új fazékban, kevés olíva olajon megpároljuk a hagymát, és a fokhagymát. Kevés ételízesítőt adunk hozzá, (az alaplé is sós) majd hozzáadjuk a fagyasztott mexikói zöldségkeveréket. Hozzáadjuk a levestésztát. Egy merőkanálnyit kiveszünk a léből, majd tejszínt, és kevés lisztet hozzáadva habarást készítünk, és visszaöntjük a leveshez. Apróra vágott friss petrezselyem zölddel együtt összefőzzük.