jól néz ki
Hozzávalók:
60 dkg rozsliszt
14 dkg akácméz
20 dkg eritrit
4 dkg rama margarin
2 db egész tojás
1 kk.szódabikarbóna
1tk.mézes fűszerkeverék
1,1/2-2 dl víz
csipet só
Elkészítés:
A lisztbe keverjük a sót,szódabikarbónát, édesítőt,a margarint elmorzsoljuk benne,majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk a tésztát,3-4 cipóra osztjuk,majd legalább 4 órát pihentetjük.
Nyújtsuk ki,kb.3-4 mm vastagságúra,ha ragadna a tészta,nyugodtan lisztezzük meg. Tetszés szerinti formára és méretre szaggatjuk.175 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
A tetejét díszíthetjük felvert tojásfehérje,porcukor,1-2 csepp ecet keverékkel.
Életem első mézes tészta készítése,ami a díszítésen látszik is,de ízre finom lett.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!