Hozzávalók:
1 kg kacsamell, 5 dkg vaj, 2 EK oliva olaj, só, bors, ízlés szerint, 1 kisebb EK méz, rozmaring, kakúkfű, 4 gerezd fokhagyma,
Almához: 5 db savanyú alma, 5 dkg vaj, 2 ek. oliva olaj, 1 vöröshagyma, 1 EK méz, 2 EK almaeset, kevés fahéj
Elkészítése:
A kacsa mellét, 2 szál rozmaring, 2 szál kakukfüvel össze zúzott fokhagymával, féldeci oliva olajjal előző este bepácolom.
Másnap a pácból kivéve mellén a bőrt beirdalom sózom, borsozom, vajat az olajjal, mézet, felmelegítem, és bőrével lefelé szép pirosra sütöm 15 percig, majd megfordítom, és a másik oldalát is 15 percig sütöm.
Ez ennyi idő alatt a hús rózsaszín, (angolos) mivel mi nem szeretjük angolosan felszeletelem és még vissza teszem a serpenyőbe és egyik másik oldalát 4 – 4 percig sütöm.
Az almát nagyobb darabokra szeletelem, a vöröshagymát, a vajjal és olajjal, mézel megpárolom, az almát hozzáadom és összepárolom, almaecetet é fahéjjal ízesítem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!