Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Mézes krémes

felvitel dátuma: 2014-02-02 10:33:15       mai nézettség: 1       nézettség: 834
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:
40dkg liszt
5dkg vaj
1 egész tojás
15dkg cukor...3-4 evőkanál tej

6dkg méz
1kk szódabikarbóna
A krémhez: 1 cs vanilíás pudingpor
4 tojássárgája
5dl tej
10dkg kristálycukor
30dkg vaj
15dkg porcukor
Az összeállításhoz:
30dkg baracklekvár
20dkg csoki
2ek. olaj

Előkészületi idő: 120 perc


Elkészítés:

a tésztához a vajat a tojást a cukrot a tejet és a mézet gőz felett sűrűre főzzük, majd lehütjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a langyos alaphoz adva tésztává gyúrjuk. a tésztát 4 részre osztjuk, és mindegyiket kb 2 mm-re nyújtjuk. A kinyújtott lapokat 8-10 perc alatt középbarnára sütjük. A pudingporból, tojássárgájából , a tejből és a cukorból, sűrű pudingot főzünk, majd lehűtjük. A vajat habosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudinghoz. az összeállításhoz az alsó lapot megkenjük a krém 1/3-val, majd a következő lapot megkenjük lekvárral, és a lekváros felével ráborítjuk az előző lap vanilíakrémes részére. így rétegezzük. A kész sütit fóliával betakarjuk, majd egy napig puhulni hagyjuk.Másnap a csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk és a süti tetejére kenjük. Dermedés után szeletelhető. étvágyat!

Szakács: Erika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.