A tésztához:
40dkg liszt
5dkg vaj
1 egész tojás
15dkg cukor...3-4 evőkanál tej
6dkg méz
1kk szódabikarbóna
A krémhez: 1 cs vanilíás pudingpor
4 tojássárgája
5dl tej
10dkg kristálycukor
30dkg vaj
15dkg porcukor
Az összeállításhoz:
30dkg baracklekvár
20dkg csoki
2ek. olaj
a tésztához a vajat a tojást a cukrot a tejet és a mézet gőz felett sűrűre főzzük, majd lehütjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a langyos alaphoz adva tésztává gyúrjuk. a tésztát 4 részre osztjuk, és mindegyiket kb 2 mm-re nyújtjuk. A kinyújtott lapokat 8-10 perc alatt középbarnára sütjük. A pudingporból, tojássárgájából , a tejből és a cukorból, sűrű pudingot főzünk, majd lehűtjük. A vajat habosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudinghoz. az összeállításhoz az alsó lapot megkenjük a krém 1/3-val, majd a következő lapot megkenjük lekvárral, és a lekváros felével ráborítjuk az előző lap vanilíakrémes részére. így rétegezzük. A kész sütit fóliával betakarjuk, majd egy napig puhulni hagyjuk.Másnap a csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk és a süti tetejére kenjük. Dermedés után szeletelhető. Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!