Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Uzsonnára ajánlott ételek receptek » Mézes krémes

felvitel dátuma: 2011-12-18 16:44:36       mai nézettség: 1       nézettség: 3065
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

  • 10 dkg méz
  • 10 dkg zsír
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 egész tojás
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 g szódabikarbóna

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál búzadara
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj/margarin

Továbbá:

  • baracklekvár a töltéshez

Tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó étcsokoládé
  • 2-3 ek. napraforgó olaj
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 7 perc

Elkészítés:
  1. Kimérjük a mézet, hozzáadjuk a zsírt, és az egészet összeolvasztjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a porcukrot. Adunk hozzá 1 evőkanál fahéjat, 2 evőkanál kakaóport. Beleütjük a tojásokat, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amelyben elkevertük előzőleg a szódabikarbónát. A masszát összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, itt is kidolgozzuk (ha még kíván lisztet, akkor tegyünk hozzá), majd négy kis cipót formázunk belőle. Hagyjuk kicsit pihenni, hogy a tészta teljesen kihűljön.
  2. Ekkor 4 téglalapot sodrunk belőlük. Lisztezett tepsi hátoldalán (tepsi mérete: 23 cm*36 cm) egyenként kisütjük 7-8 percig, 180 fokon. Vigyázat, mert hamar megsül! Még melegen egy éles, nagypengéjű késsel leválasztjuk a tepsi hátoldaláról. Ha nagyon kihűl, el fog törni a lap.
  3. Közben elkészítjük a krémet: 3 dl tejben elkeverünk 3 evőkanál búzadarát, felfőzzük és kihűtjük. 20 dkg porcukrot 20 dkg margarinnal habosra keverünk, és a kihűlt krémhez adjuk.
  4. Amikor a lapok kihűltek, megtöltjük őket. Az alsó lapot megkenjük a búzadarás krém felével, ráhelyezzük a második lapot. Ezt baracklekvárral megkenjük, majd befedjük a következő lappal. Erre kerül a krém másik fele, végül az utolsó lap. A sütemény tetejét csokoládémázzal leöntjük. Ehhez egy tortabevonó csokoládét 2-3 evőkanál étolajban felolvasztunk gőz fölött.

A mézes krémest legalább egy éjszakán át pihentetjük, addigra jól megpuhul, és könnyen szeletelhető.

 

  

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 december 18

Nagyon szép!!!

0/10 marika 2011 december 18

Nagyon guszta! Jöhetek hozzátok kóstolóra?:)

0/10 Hani 2011 december 19

Köszönöm szépen:-)! Jöhetsz Marika! Jut belőle:-)!

10/10 Varga Dezsőné Gizus 2011 december 19

Nagyon jól néz ki, biztos fincsi is. :)

0/10 Hani 2011 december 19

Köszönöm szépen kedves Gizus!

0/10 Helga 2011 december 20

Nagyon szép:)

0/10 Hani 2012 január 11

Köszönöm szépen Helga!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.