Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Mézes zserbó

felvitel dátuma: 2011-09-11 23:25:50       mai nézettség: 1       nézettség: 1427
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg simaliszt
50 dkg rétesliszt
2 tojás
6 dkg zsír
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evökanál tejföl
4 kanál olvasztott méz

1 vagy másfél csomag vaníliás pudingpor

3 evökanál cukor
6 dcl tej
6 evökanál búzadara
20 dkg teavaj
10 dkg porcukor
30 dkg lekvár
20 dkg csokimáz

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 8 perc

Elkészítés:

Egy tálba szitálunk 1 kg lisztet.50 dkg simalisztet és 50 dkg réteslisztet, 2 tojást, 6 dkg zsírt, 1 teáskanál szódabikarbónát, 4 evőkanál tejfölt és 4 kanál olvasztott mézet /egy kis edényben olvasszuk fel/.
Jól összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk.
Én egy tepsi hátoldalát megszórom liszttel és azon nyújtom ki vékonyra.
Előmelegített sütöben, de csupán pár percig. Kb.5-6 perc.

Nem szabad megégnie, és túlsütni sem.

Így kisütöm a négy lapot. Hülni hagyom.

1 vagy másfél csomag vaníliás pudingport 3 evökanál cukorral 5 dcl tejben megfözök.
Ezután 6 dcl tejben 6 evökanál búzadarát keverek és állandó kevergetés mellett sürüre fözöm.
A két masszát még melegen összekeverem.
Hülni hagyom.
Közben 20 dkg teavajat kimixelek 10 dkg porcukorral és ha kihült a pudingos masszánk akkor lassan hozzáadva jól kimixereljük együtt vajat és a pudingot.
Egy nagy tepsi aljába teszek egy mézeslapot és a krém egyharmadát szépen rásimítom.
Ezután a másik lapot jól megkenem baracklekvárral és a krémre fordítom a lekváros oldalával.
A tetejét megkenem a krém második harmadával és erre kerül a harmadik lap és maradék krém.
A tetejére a negyedik lapot teszem és ezt bevonom csokimázzal.
Az egészet letakarva vagy egy másik tepsivel vagy alufóliával egy napra állni hagyom, hogy jól megpuhuljon.
Másnap forró vízbe mártott késsel szeletelem.
Midnen vágás után forró vízzel öblítsük a kést, így szépen sikerül a szeletelés.
Nagyon ízletes süti.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Szénásiné ANi 2011 szeptember 12

Ez valami mesés! És milyen mennyei finom lehet! Gratulálok, Rudi!

10/10 Hani 2011 szeptember 12

Csodásan néz ki! Az egyik kedvencem!

0/10 apfel 2011 szeptember 12

Elmentettem, a Lajcsi szeleted nagyon bejött, megsütöttem, nagyon dicsérték.Jókat tudsz sütni :)

0/10 Rudolf 2011 szeptember 13

Koszonom a hosszászólásokat.Igen ez a suti is nagyon finom.Ajanlom Nektek.R.

0/10 Daróczi Antalné 2011 október 05

a pudingos megoldást nem ismertem,de kipróbálom,gazdagabb lesz tőle

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.