Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Nehéz » Mézes zserbó Mamitól

felvitel dátuma: 2015-10-20 22:36:19       mai nézettség: 1       nézettség: 2360
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók:

A lapokhoz 
50 dkg liszt,
 16 dkg cukor
4 evőkanál  olvasztott méz
6 dkg házi  zsír
2 egész  tojás,
 1 kávéskanál szódabikarbóna,
 4 evőkanál tejföl

 

 A krémhez:

 

 4 dl tej
1 evőkanál  búzadara, 
25 dkg margarin,
 25   dkg cukor, 
2 cs. vaníliás cukor, 
2  tojás sárgája, 
20 dkg baracklekvár

1 cs vaníliás puding

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 5 perc

Elkészítés:

Ezt a receptet Drága Anyukám ,kézzel írt receptes füzetéből pötyögtettem le .

Nagy emlék mert sajnos őt már nem tudom megkérdezni ,hogy milyen süteményt készít nekünk. Nagyon finomakat sütött mindig ,ezért most is bízom a finom receptjében .

 A  hozzávalókból  félkemény tésztát gyúrok úgy, hogy a tejfölt  fokozatosan adom hozzá, és a szódabikarbónát a lisztbe  elkeverem

Van aki tejjel készíti ,de tejföllel sokkal puhább a tészta .

 

A gyúrt tésztát  4 felé osztom, 15 percig pihentetem. Ezután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom 25x33 méretű  tepsi papírozott  hátuljára helyezem őket és előmelegített sütőben 180 fokon 5 perc alatt  megsütöm mind a 4 lapot. Nagyon kell vigyázni mert gyorsan sül, könnyen megszáradhatnak a lapok.

 

A tejet hidegen elkeverem a búzadarával,és csomómentesre a pudinggal  majd a 2 tojás sárgáját a cukor felével  kihabosítom és a vaníliás cukor hozzáadásával  óvatosan a tejes pudinghoz adom. Az így elkevert elegyet sűrű krémmé főzöm. Ha kész hagyom  kihűlni.

Amíg hűl kikeverem a margarint a cukor másik felével  és  a másik vaníliás cukorral, majd hozzáadom kisebb adagokban a langyosra hűlt krémet  és simára keverem.

 

Összeállítás

A tölteléket két egyenlő részre osztom, az 1. lapra rákenem a krém felét, erre helyezem a 2. lapot, majd megkenem lekvárral. Erre következik a 3. lap amit szintén megkenek a krém másik felével. Tetejére helyezem a 4. lapot és bevonom olvasztott csokoládéval.

Ezen annyit változtattam hogy Mamikám receptjében a teteje porcukorral van meghintve .

 

A csoki máz el is maradhat, porcukorral megszórva is igen finom.

Olvasztott csokoládé készítése

 

A tábla  csokoládét összetörjük ,rakunk rá 2 evőkanál kakaót és 2 evőkanál cukrot és 3 evőkanál étolajat

Víz gőz felett olvasztjuk folyamatos keveréssel

Végig csak takarék lángon szabad a csokoládét olvasztani.

Ha melegítés közben a csokoládé mégis túlmelegedne akkor le kell venni a gőzről és hagyni kell egy kicsit hűlni, majd visszatenni, amíg a kellő sűrűséget el nem éri. Ha az olvasztott csokoládét túl sűrűnek érezzük, akkor hígítani kell még egy kis étolajjal. Ha kész azonnal ráönthetjük a süteményre.

A csokoládéval bevont süteményt hagyjuk jól kihűlni. Akkor a legfinomabb  ha 2 napot áll legalább, mert a lapok addigra meggyengülnek és csak azután szeleteljük, csak is  vízbe mártott késsel.

Nagyon finom sütemény ,igazán nagy kedvenc .

Köszönöm Anyukám  ezt a remek receptet neked.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.