Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Mézes zserbó/Grízes krémes

felvitel dátuma: 2023-05-04 11:25:39       mai nézettség: 1       nézettség: 72
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:
A tésztához: -500g búzafinomliszt -1tk. szódabikarbóna -1csipet só -1db. tojás -2 evőkanál méz -1dl tej -70g vaj/vagy kocka margarin -150g kristálycukor -1tk. vanília aroma A krémhez: -1l tej -150g búzadara -2cs. vaníliás cukor -250g vaj -250g porcukor -2ek. cukrozatlan kakaópor -1tk. vanília aroma -1 citrom reszelt héja Tetejére: -100g bevonó étcsokoládé -1tk. olaj -50g fehércsokoládé -1ev. tej
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 7 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
Tészta elkészítése: A lisztet beletesszük egy tálba,hozzáadjuk a sót,a szódabikarbónát, és összekeverjük. Egy kis lábasba öntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot,a vajat/vagy margarint,a mézet , a vanília aromát és kis lángon,addig főzzük míg el nem olvad a cukor. Ezt az elegyet 1-2 percet hagyjuk hűlni, majd ráöntjük a lisztes keverékre. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk 20*23,5 cm átmérőjűre ,mivel ekkora a tepsim hátuljának a mérete. A tepsi hátuljára helyezünk egy akkora méretű sütőpapírt, majd ráhelyezzük a kinyújtott tésztát Villával megszúrkáljuk . Előmelegített sütőben 180 fokon alsó -felső fokozaton világosbarnára sütjük a lapokat. Ez kb. 5-7 perc . Hagyjuk kihűlni a lapokat. A krém elkészítése: a tejet egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot a búzadarát,és egy sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Lefedjük a gríz tetejét egy folpakkal,hogy ne bőrösödjön be a teteje. Hagyjuk így hűlni szobahőmérsékletűre. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral, kihabosítjuk. Egy spatula segítségével,fellazítjuk a kihűlt grízt,majd hozzáadjuk a vajas elegyet . Ezt egynemű ,sima állagúra keverjük. Ketté vesszük a krémet. Az egyikhez hozzáadjuk a kakaóport,és jól elkeverjük a krémbe. A másikhoz hozzáadjuk a citrom reszelt héját,a vanília aromát,majd jól elkeverjük benne. Nincs más hátra,mint betölteni a lapokat. Az első lapra halmozzuk a fehérkrémet. Eligazítjuk rajta,majd ráhelyezzük a második lapot. Enyhén nyomjuk rá, előre,hátra mozgatással. A második lapra halmozzuk a kakaóskrémet. Igazítsuk el rajta. Ezután erre ráhelyezzük a harmadik lapot. Ezt is enyhén nyomjuk rá. Ennek a tetejére egyenlőre nem teszünk semmit. Betesszük a hűtőbe állni ,egy estére. Másnap kivesszük a hűtőből és bevonjuk csokoládéval. Az étcsokoládét összetörjük egy hőálló tálba, hozzáadjuk az olajat,majd 1 percre mikróba tesszük. Ezt csomómentesre keverjük és ráöntjük a süti tetejére. Egy kés segítségével elsimítjuk rajta. A fehércsokoládét összetörjük egy hőálló tálba, hozzáadjuk a tejet,majd mikróba tesszük egy percre . Csomómentesre keverjük és egy eldobható habzsákba töltjük. Picit levágunk a zsák végéből. A süti tetejére vízszintesen vonalakat/csíkokat húzunk. Majd egy fogpiszkáló segítségével függőlegesen is húzunk vonalakat/csíkokat. Visszatesszük a hűtőbe, míg megdermed a csokoládé. Dermedés után szeletelhetjük. Forró vízbe mártott,szárazra törölt késsel szeleteljük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szakács: fatime


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.