Hozzávalók:
50 dkg szűzérme 2 cm vastag szeletekre vágva
só
4 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
2 vöröshagyma
4 dl tyúkhúsleves (kockából)
4 evőkanál áfonya dzsem
1 evőkanál méz
Elkészítés:
Serpenyőben megforrósítjuk az olajt, és a lisztben (2 evőkanál) megforgatott, enyhén megsózott szűzérméket mindkét oldalukon 3-4 percig sütjük rajta. Kivesszük a húst, félretesszük.
A pecsenyelében 5-8 perc alatt megpároljuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk 2 evőkanál liszttel és elkeverjük.
A serpenyőbe öntjük a tyúkhúslevet, hozzáadjuk az áfonya dzsemet és a mézet, simára keverjük és 3-4 perc alatt besűrítjük.
A húst visszatesszük a mártásba, még egyet forralunk rajta, majd párolt zöldkörettel, vagy rizzsel tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!