Nagyon ügyes vagy !!Gratulálok!!
Hozzávalók: 50 dkg Búza finomliszt, 40dkg porcukor. 2 teáskanál szódabikarbóna,
1 csomag mézeskalács főszer keverék. 4 egész tojás, ½ tojás fehérje, 20dkg vegyes virágméz,
12 dkg margarin. Szükség esetén kevés tej (1-2 evőkanál)1 csomag fehér marcipán massza.
Elkészítés: Először is a sablont készítjük el. Majd a sütőpapír sablon segítségével elkészítjük az ablak rácsait. Amíg szárad elkészítjük a sütit.
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, a porcukor felét, a mézet, az olvasztott margarint, és a 4 egész tojást összedolgozzuk, és kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk. A tésztánkat nem kell pihentetni. A sablon segítségével kivágjuk a tésztából doboz részeit
180 Co-ra előmelegített sütőbe sütőpapírral bélelt sütőlapon sütjük.
Összeállítás: Én az oldalait kissé srégre kaparom, hogy könnyebb legyen összeragasztani.
Ragasztó, és máz elkészítése: ½ tojás fehérjét összekeverünk 20 dkg porcukorral. (esetleg több porcukor is kellhet, ez függ a tojás fehérje mennyiségétől. )Akkor jó ha a kezünkre húzunk egy csíkot, és az nem folyik szét. Egy vastag falú nejlon zacskóból készítünk nyomózsákot, úgy hogy az egyik csücskét-picit kivágjuk, csak annyira, hogy vékony csíkot tudjunk húzni vele.
Az összeillesztéseknél a mázat használjuk ragasztónak. Ha összeragasztottuk a házikót, beleragasztjuk a rácsokat. ( csak teljesen megkeményedett állapotba szedjük le a papírról, és nagyon óvatosan, mert törik.) előbb a z ablak köré húzunk egy kis mázat, és abba rakjuk a rácsokat. A tetőt is ráhelyezzük a falakra. Addig, amíg a marcipán mázat elnyújtjuk, szárad a ragasztásunk. A tető mérettől kissé nagyobbra nyújtjuk a marcipán masszát porcukorral meghintett felületen, hogy ne ragadjon le. A tetőre csíkokat húzunk a mázból és erre illesztjük rá a marcipánt. Felrakjuk a kéményt is. ( de el is maradhat) Mázzal jégcsapokat húzunk a marcipánra.
Az alapra ráragasztjuk a házunkat, a fenyőfánkat és körbe a kerítésünket. Mázzal díszítjük a kerítést mintha a hó ráolvadt volna. Még szórjuk meg porcukorral díszítésként. Apró díszítő cukorral is díszíthetjük.
Jó étvágyat.
Nagyon ügyes vagy !!Gratulálok!!
Nagyon szép, és külön dicséretes, hogy egyszerű eszközökkel ( a fantáziádra bízva ) készítetted el. Csak így tovább.
Jajjjj, de gyönyörű!
Köszönöm mindenki véleményét. :-))
Ez csodaszép! Gratulálok!!
Nekem is nagyon tetszik, nagyon kreatív és nagyon szép. Különösen ez a marcipán megoldás nagyon tetszik a porcukorral, mintha tényleg hó lenne rajta.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!