Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Mézeskalács(nem kell pihentetni)

felvitel dátuma: 2011-08-03 10:53:52       mai nézettség: 1       nézettség: 2227
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg finomliszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
2,5 dl méz
3 db tojás
 

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézes, és beleütjük a tojásokat is. Addig gyúrjuk, míg közepes keménységű tésztát nem kapunk. Ellentétben a legtöbb mézes tésztával, nem kell pihentetni, hanem azonnal lehet kb. nyújtani és szaggatni jól belisztezett gyúródeszkán. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve előmelegített sütőben közepes lángon 8-10 perc alatt sülnek meg.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Klára 2011 november 26

Először sütöttem meg,nagyon jó és finom most kisütve puha, ha áll nem tudom még milyen lesz.Üdvözlettel

0/10 Timcsike 2011 november 26

Egy kicsit meg fog keményedni, de pár nap alatt megpuhul. Én úgy szoktam csinálni, hogy fém dobozba rakom(régi kekszes dobozok)és mellé teszek egy szem mandarint. Átadja a nedvességet, segít puhítani, puhán tartani.

0/10 Helga 2011 december 11

Sütöttem fél adagot klassz lett:)Köszi

0/10 Tolvajné Gőz Éva 2012 január 02

Nagy előnye, hogy nem kell pihentetni, így gyorsabban elkészül.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.