Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Karácsonyi ételek receptek » Mézes-krémes

felvitel dátuma: 2015-01-20 10:59:59       mai nézettség: 1       nézettség: 1862
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához:

50 dkg liszt

16 dkg porcukor

6 dkg zsír

2 tojás

1 csapott kiskanál szódabikarbóna

4 ek. olvasztott méz

4 dl tej

Krémhez:

4 dl tej + 1 dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 20 dkg vaj, 16 dkg porcukor

/most nem ezzel készítettem, jobban szeretjük grízes krémet/

Grízes krémhez:

6 dl tej, 5 ek. búzadara, 20 dkg margarin, 25 dkg porcukor, barack ízű lekvár

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tészta alapanyagait jól összedolgozom, 4 egyenlő cipóra osztom, majd lisztezett deszkán 4 (közepes tepsi háta méretű) lapot nyújtok egymás után. Én úgy csináltam amíg sült az egyik lap, addig nyújtottam a következőt, aztán a tepsi hátára, a tetejét megszúrkodtam kicsit villával. Előmelegített sütőben egyenként kisütöm a lapokat 180 fokon, kb. 8-10 perc elég egy lapnak, aranybarna legyen. A lapokat egyenként ahogy megsült kitettem egy újságpapírra hűlni. Óvatosan kell leszedni a tepsi hátáról, pl. egy éles késsel alányúlhatunk és csak simán lecsúsztatjuk róla

A krémet lehet másnap is készíteni, de az nap is rögtön. Mi a grízes krémet szeretjük így azzal készítettem. A 6 dl tejből 5 ek. búzadarából grízt főzök, majd mikor kihűl (a már előzőleg 20 dkg maragarint 25 dkg porcukorral habosra vertem) belekeverem a vajas krémet.               

Egy tálcára helyezem az alsó lapot, megkenem a grízes krémmel, ráhelyezem a következő lapot, majd megkenem barack lekvárral, ráhelyezem a következő lapot, majd megint grízes krém és a végén a felső lapot. Hagyom legalább egy napot állni a hűtőbe, hogy puhuljon a tészta. Aki nem szereti bele a lekvárt, az készítheti az összes lapot krémmel. Lehet a tetejére csokimázat is készíteni én porcukorral szórtam meg.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.hu/2014/12/mezes-kremes.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.