50 dk sima liszt ( kenyérliszt )
1 kk mézeskalács fűszer
1 kk sóda BB
1 kk fahéj
9 dk margarin
20 dk méz
15 dk cukot
2 tojás
szilvalekvár
1 tojás a kenéshez
Dió a tetejére
A vajat mézet cukrot felfőzzük mikor kicsit kihült hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tojást .Kidolgozzuk szép simára és fóliába csomagolva egy éjszakára a hűtőbe tesszük.Másnap áttgyújuk 3 részre osztjuk .Kinyújtjuk egyenként 2 mm vastagra és pogácsaszaggatóval papírral bélelt tepsire rakjuk .Kis mokkás kanál szilvalekvárt teszünk rá és a másik karikával letakarjuk és a széĺeit lenyomkodjuk.Felvert tojással megkenjuk kicsit hadjuk száradni és mégegyszer lekenni tojással .Diót teszünk a tetejére .190 fokon sütni 10- 11 percig.Nagyon finom puha marad .Kb 75 db van belôle.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!