Mics: A darált húsokat sóval, kevés borssal, reszelt, vagy nagyon apróra vágott hagymával, fokhagymával, csipet csomborral, kakukkfű levéllel, 1 tk. szódabikarbónával jól összedolgozzuk. Éjszakára hűtőbe rakjuk.
Muzsdéj: 4 gerezd fokhagymát fokhagymapréssel összenyomunk, megsózzuk, Kevés szódavízzel, és oliva olajjal felöntjük, lefedjük, és éjszakára ezt is hűtőbe tesszük.
Másnap a húsokból apró kolbászkákat formálunk, és grillen megsütjük.
A salátához a káposztát apróra vágjuk, a lilahagymát felszeljük, a sárgarépát zsülienre vágjuk, és mindegyiket külön – külön megsózzuk. Ha kicsit levet eresztett, összekeverjük. Borsozzuk, kevés őrölt köményt szórunk rá. Hozzáadjuk a fokhagymás keveréket, (muzsdéj) és a balzsamecetet. Jól összekeverjük, és míg sül a hús állni hagyjuk. Ha nem új káposztát használunk, forrázzuk le, hogy ne legyen kemény, csípős ízű.