0,5 kg csont nélküli sertéskaraj,
vagy csirkehús ( mell, kicsontozott comb)
1, 5 kg burgonya
100 gr füstölt reszelt sajt
2 dc tejszín
1 dc olaj
só
őrölt feketebors
A húst szeletekre vágom, kiklopfolom, megsózom, megborsozom, és a felforrósított olajon hirtelen megsütöm. Kiszedem az olajból, és félreteszem. Közben a burgonyát megtisztítom, és karajokra vágom.
Egy közepes tepsit egy kevés olajjal kikenek, a felkarikázott burgonyával kirakom, megsózom. Erre szépen rárakosgatom a hússzeleteket, megszórom a reszelt sajttal, rálocsolom a tejszínt, meg a maradék olajat, ami a húsból visszamaradt. Letakarom alufóliával, és 180 fokos előmelegített sütőben sütöm 45 percig. Azután az alufóliát a tepsiről leveszem, majd a húst szép pirosra megsütöm.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!