A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, majd az ismert módon bepanírozzuk. Forró, bő étolajban kisütjük, és papírtörlőre szedve leitatjuk.
A paradicsomot kicsumázzuk tetején kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízfürdőbe süllyesztjük. Amikor a héja megráncosodott kiemeljük, meghűtjük, majd a bőrét könnyen lehúzhatjuk róla.
A nagyon apróra vágott hagymát kevés olívaolajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, enyhén megsózzuk, majd kevés száraz borral megöntjük. A meghámozott, feldarabolt paradicsomot is szétnyomkodjuk a serpenyőben.
Hozzáadjuk a napon szárított paradicsomokat is, kicsit együtt pároljuk. Míg párolódik, a sonkát felcsíkozzuk, a gombát felszeleteljük. Együtt a serpenyőbe tesszük, majd rövid főzés után hozzáadjuk a zöld fűszereket is, valamint kevés borsot őrlünk rá. A kifőtt tésztát lecsepegtethetjük, és külön tálalhatjuk mindenkire rábízva a keverés arányát a raguval. Én viszont a ragura legtöbbször rászedem a tésztát, így a serpenyőben összekeverve az ízeket. Kevés fűszerolajjal is gazdagítom a ragut. Sajtot reszelünk rá, majd a kisült rántott bordával együtt tálaljuk.