Nagyon szeretem!Gratula!
• 30-40 dkg darát sertés hús
• 1 doboz hámozott egész vagy darabolt paradicsom (Spár, Lidl)
• fél liter dobozos paradicsomlé (Spár, Lidl)
• 1 db kisebb és 1 db nagyobb fej hagyma
• 1-1 tk. rozmaring, kakukkfű, oregánó, bazsalikom
• 1 babérlevél
• 2 gerezd fokhagyma
• egy ek. cukor
• 1 db húsleves kocka (el is maradhat)
• só, bors
• olaj
• 0,50 kg spagetti
Tetejére
• 20 dkg reszelhető sajt
• csipet Parmezán sajt reszelt (Spar zacskós vagy szóró dobozos)
1. Először a szószt készítem el. A kisebb hagymát egészen apróra vágom. Kevés olajon megpárolom, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát is és felöntöm a paradicsomlével, a darabolt vagy egész paradicsommal, ízesítem a fűszerekkel, sűrűre főzöm. Ha megfőtt kidobom belőle a babérlevelet.
2. A nagyobb hagymát apróra vágom, és kevés olajon elősütöm majd fehéredésig és morzsálódásig sütöm benne a húst. Ráöntöm az elkészített szószt és 10-15 percig sűrűn kevergetve (fröcsög, ha nem kevered) együtt főzőm kisebb lángon.
3. A spagettit al dante (roppanósra, nem nagyon puhára) főzőm. Ha azonnal tálalom, akkor nem öblítem le, hanem ráteszem a tányérra szedett tésztára a szószt és a reszelt sajtot. Így a sajt a meleg tészta hőjétől ráolvad.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!