1 cs.Tante Fanny friss pizza tészta /400g/
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg sonka
20 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 dl ketchup
20 dkg reszelt trappista sajt
só
őrölt bors
oregánó
bazsalikom
2 db tojás
Előkészítés:
A szalonnát és a sonkát vékony csíkokra a vöröshagymát apróra vágjuk.
A gombát megmossuk,felszeleteljük.
Elkészítés:
A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát.
Hozzáadjuk a sonkát és pár percig pirítjuk majd rátesszük a gombát.
Sózzuk,borsozzuk,oregánót és bazsalikomot adunk hozzá.
Addig pároljuk míg a gomba elfővi a levét.Ráöntjük a ketchupot és 3-4 percig forraljuk majd levesszük a lángról.Még forrón belekeverjük a reszelt sajtot és hagyjuk kihűlni.
A Tante Fanny pizzatésztát lisztezett deszkán 2-3 mm.vastagra nyújtjuk és 8-10 cm átmérőjű korongokat vágunk belőle.
A korongok egyik felére teszünk a töltelékből,a széleket körben megkenjük felvert egész tojással majd ráhajtjuk a másik oldalát.
A széleit összenyomkodjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük felvert tojással, villával két-három helyen megszurkáljuk és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!